Fusie-artikel: UvA Holding en de uitholling van de talenstudies

Opnieuw heeft DeFusie een artikel gepubliceerd van één van de onderzoekers van Humanities Rally, Galenus Winkel. Ditmaal gaat het over de schimmige en schadelijke relatie tussen UvA Holding het uitgeholde talenonderwijs dat het faculteitsbestuur voor ogen heeft.

babel-320x204[1]Van Vree [stelt] voor om alle talenstudies onder te brengen in een ‘Amsterdam Center for Languages’, een prestigieus instituut voor taalverwervingsonderwijs dat cursussen zal aanbieden aan iedere persoon die hiervoor wil betalen. Met een dergelijk voorstel pleegt de decaan verraad aan het ideaal van de universiteit als een vrijplaats voor intellectuele dialoog en wetenschappelijk onderzoek. Dat een zakenman of investeerder zo over de universiteit denkt, het zij zo, maar een decaan hoort juist op te komen voor inhoudelijke universitaire belangen.

Lees de rest van het artikel hier.

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Artikelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.