Onderzoek FGw onder scholieren van tendentieuze aard?

De FGw doet onderzoek onder scholieren! Ons wordt verteld dat we móéten bezuinigen en dáárom verbreden; naar scholieren mailt de UvA: ‘De UvA heeft plannen om de opleidingen van de FGw te veranderen zodat ze interessanter zijn voor jullie. Er wordt gekeken of het beter is een bacheloropleiding breder te maken zodat je niet direct hoeft te kiezen wat je wilt studeren.‘ Volgens de mail hebben ‘Enkele studenten geprotesteerd‘.. Bekijk de vragen vooral zelf, via onderstaande link:

Onderzoek onder scholieren FGw

Lees hieronder de begeleidende mail van de UvA volledig:

Beste leerling van het VWO,
Misschien heb je in het nieuws gelezen of via de Social Media gehoord over de plannen van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA)? Deze faculteit biedt een breed aanbod van opleiding op het gebied van vreemde talen, Nederlands, culturen, geschiedenis, kunstwetenschappen, religiestudies en wijsbegeerte.
De UvA heeft plannen om de opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen te veranderen zodat ze interessanter zijn voor jullie, leerlingen van het VWO. Er wordt gekeken of het beter is een bacheloropleiding breder te maken zodat je niet direct hoeft te kiezen wat je wilt studeren. Dat hoeft dan pas iets later in je opleiding.
Sommige mensen zijn heel enthousiast en anderen zien het niet zitten. Enkele studenten hebben geprotesteerd.
Maar voor- en tegenstanders houden zich bezig met een heel belangrijke vraag: ‘Wat willen aanstaande studenten eigenlijk?’
En dat zijn jullie!
De Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA wil een bacheloropleiding aanbieden die aansluit bij jullie wensen. Wij vinden jullie mening dan ook heel belangrijk. Vandaar deze enquête!
Ook indien je nu al weet dat je niet kiest voor een opleiding aan de Faculteit der Geesteswetenschappen, is het belangrijk dat je meedoet met deze enquête. Het gaat er namelijk niet om wat jij wilt kiezen maar wat een opleiding interessant maakt voor nieuwe studenten.
We vinden het erg fijn als je mee doet. Het invullen van de enquête duurt slechts 10 minuten. Daarbij maak je kans op een cadeaubon! Druk NU op de link om de enquête te openen!
https://uvasocialsciences.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8jekNb8yuCVtyGF

2 reacties

Opgeslagen onder Geen categorie

2 Reacties op “Onderzoek FGw onder scholieren van tendentieuze aard?

  1. Pingback: Werkgroepadviezen FGw: ‘meer ambitie, minder vrijblijvendheid’ | Folia Web

  2. An.onymus

    De uitkomst van deze enquête lijkt me dan op voorhand onbetrouwbaar. Waarom zijn de voor- en nadelen van beide types bachelor (“breed” en “klassiek”) niet voorgesteld aan de VWO scholieren? Die zouden toch slim genoeg moeten zijn om die tegen elkaar af te wegen en een mening te vormen?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.