Dagverslag 16 februari 2015

DAGVERSLAG

Vele studenten waren vandaag terplekke in het bezette Bungehuis, niet alleen omdat de bezetters net als Humanities Rally Profiel 2016 van tafel willen en er een belangrijke overlap in eisen bestaat, maar ook omdat vele van de bezetters van onze FGw-faculteit afkomstig zijn. Na maanden gesteggel ziet men voldoende reden het Bungehuis te bezetten om onze faculteit te redden. Ondertussen is Humanities Rally in overleg met docenten, raden en studenten om een alternatief plan op tafel te krijgen en, mocht dat niet lukken, een faculteitsbrede staking te verwezenlijken.

’s Morgens sprak een delegatie van de bezetters en Humanities Rally met leden van de Ondernemingsraad van de FGw, waarbij bleek dat ook zij een gebrek aan instemmingsrecht signaleren. Zij strijden mee de reorganisaties zo goed mogelijk vorm te geven.

Gedurende de dag bezochten velen het Bungehuis, studenten, docenten, bibliotheekmedewerkers; ondanks de ‘dienstorder’ van van Vree bleek het Bungehuis een plek waar iedereen welkom is. Ook SP-kamerlid Jasper van Dijk bracht een bezoek.

Ook ontving de bezetting steun van veel academisch personeel, de lijst van syapthisanten neemt nog steeds toe. Zij allen onderschrijven de noodzaak tot meer democratie voor de academische gemeenschap en relateren dit doelbewust aan de reorganisatie bij de FGw, waarin telkens onvoldoende geluisterd wordt naar studenten en staf.

De bezetters en Humanities Rally ook willen dan ook heel graag het gesprek aangaan met het CvB hoe deze eisen verwezenlijkt willen worden. Telkens weer wijst het CvB verzoeken tot zo’n dialoog af, vandaag opnieuw toen AT5 voorstelde het gesprek te faciliteren.

Vanavond vergaderde Humanities Rally over hoe verder te gaan om Profiel 2016 van tafel te krijgen. Morgen zal de OR om 15:00 in PCH1.05 het stuk bespreken, dus wees daarbij! Donderdag komen we bijeen met de stafleden van alle talenstudies.

Ook werd de Think Humanities – Perspectives for an Endangered Species​-lezing van Robin Celikates naar het Bungehuis. De zaal zat voller dan bij een ‘gemiddeld’ college, studenten en stafmedewerkers discussieerden over wat er gaande is op de universiteit. De dialoog die we zoeken om de faculteit te verbeteren bestond vandaag wél in het bezette Bungehuis.

Er verschenen tigtallen berichten in de pers,zoalsdeze op NOS.nl:

http://nos.nl/op3/artikel/2019737-uva-bezetters-wij-verlaten-dit-pand-niet-vrijwillig.html

We proberen de perslijst op onze website bij te houden dus kijk daar voor meer:

https://humanitiesrally.com/in-de-pers/

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.