Persbericht: Eisen aan het College van Bestuur

ReThink UvA

In het kader van de Nationale Actiedag vond vandaag om 16.00 uur een drukbezochte algemene vergadering van Rethink UvA plaats in het Maagdenhuis. Rethink UvA presenteerde hier een voorstel tot democratisering en decentralisering van het UvA-bestuur met als doel een academische gemeenschap te creƫren die in staat is om zichzelf te besturen. Belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst was het besluit om het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit van Amsterdam (UvA) expliciet op te roepen de eisen van Rethink UvA in te willigen.

Rethink UvA is een platform van UvA-medewerkers die hervormingen eisen in de organisatie van onderwijs en onderzoek. Het doorgeschoten rendementsdenken heeft ertoe geleid dat de kwaliteit van onderwijs en onderzoek niet langer gewaarborgd is. In onze universiteit moeten studenten en medewerkers zeggenschap hebben. Keuzes mogen niet alleen op basis van financieel rendement worden gemaakt, maar in de eerste plaats op basis van wetenschappelijk en maatschappelijk belang.

View original post 423 woorden meer

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.