Oprichtingsbijeenkomst Humanities Rally Partij 28 maart

Met een feestelijke bijeenkomst gisterenavond in de Barco hebben wij van Humanities Rally het startschot gegeven voor onze FSR-partij. Op deze avond vierden we wat Humanities Rally de laatste tijd al bereikt heeft: voorlopige stillegging van Profiel 2016 en twee jaar uitstel voor de kleine talen. Maar ook het feit dat studenten en docenten nu zelf nadenken over de toekomst van hun faculteit, is al een overwinning. De strijd van Humanities Rally is echter nog lang niet voor bij. Met alle mogelijke middelen blijven we ons inzetten. Humanities Rally Partij, onze partij voor de FSR-FGw, is één van de manieren waarop we dat volgend jaar blijven doen. In de Faculteitsraad willen we ons hard gaan maken voor alles wat we sinds oktober met protestmarsen, petities, overleggen en andere actie mee bezig zijn. Tegen ondoordachte bezuinigingen en tegen ingrijpende hervormingen van bovenaf. Voor een divers en gespecialiseerd studieaanbod en voor zeggenschap over het eigen onderwijs.

Gisteravond hebben we de voorlopige kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma gepresenteerd. Deze zijn de afgelopen weken samengesteld door de openbare vergaderingen van Humanities Rally. Speerpunten zijn het schrappen van de minimumeis voor twintig studenten per mastervak, het behoud van de kleine talen en het vergroten van docenten- en studenteninspraak, met name wat betreft de dreigende reorganisaties. Humanities Rally Partij staat naast deze punten ook voor een radicaal andere studentenpolitiek. Humanities Rally blijft iedere week in het openbaar vergaderen. Ons beleid, dat is wat studenten en docenten ons op die vergaderingen vertellen. Hiervoor hoef je zeker geen lid te worden van de partij. Ook de acties van Humanities Rally blijven gewoon doorgaan, onafhankelijk van de partij.

De avond gisteren was een groot succes. Met bijna vijftig leden op de eerste dag hebben we een stevige achterban voor de campagne in mei.

Foto’s gemaakt door Rianne van Dam:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.811488725587905.1073741849.738469196223192&type=1

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.