Toekomst in de talen | 25 april

Een talenstudie is meer dan woordjes stampen. Je leert ook veel over cultuur, geschiedenis, politiek en literatuur. Waar heeft een Italiaan het over als hij je voor ciambella flaccida uitmaakt? Wat hebben de sprookjes van Grimm te maken met het verschil tussen peper en Pfeffer? Waarom is Poetin in Rusland zo populair?

Op zaterdag 25 april beantwoorden de talenstudenten van de Universiteit van Amsterdam alle vragen over de toekomstperspectieven van een talenstudie. Volg mini-colleges en taalspecifieke meet&greets. We hebben oud-studenten en docenten uitgenodigd om te vertellen over wat je met een talenstudie kunt worden, of je stage loopt tijdens de studie, of je naar het buitenland gaat en over hoe je je goed voorbereidt op de arbeidsmarkt. De afgestudeerden vertellen over hun werk als bijvoorbeeld vertaler, journalist of diplomaat.

Ook komt geoloog en schrijver Salomon Kroonenberg vertellen over zijn liefde voor talen. Daar schreef hij zelf al eerder over:
“Op het gym in Middelburg had ik alle talen gedaan die je er kon kiezen: Latijn, Grieks, Hebreeuws, Nederlands, Frans, Duits, Engels en Italiaans, maar omdat mijn taalhonger nog niet was gestild ging ik ‘s avonds naar Russische les en in het weekend leerde ik Fins bij een Finse domineesvrouw in Kats.”

Heb je net zo’n liefde voor de talen of voor één taal? Ga dan voor verdere informatie en het aanmeldformulier over deze bijeenkomst naar www.uva.nl/toekomstindetalen. Heb je je al ingeschreven voor een talenopleiding aan de UvA, dan vormt deze dag een uitstekende gelegenheid om je toekomstige docenten en medestudenten te ontmoeten. Een facebook evenement kan je hier vinden.
Graag tot ziens op zaterdag 25 april!,
Humanities Rally & Universiteit van Amsterdam

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Acties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.